PRIČA O DJEČJEM VRTIĆU NEMO

Priča o Dječjem vrtiću NEMO nastala je na temelju mog podrijetla i ogromne ljubavi prema moru. More je neicrpan izvor od kojeg i iz kojeg možemo učiti i o njemu dječje maštati cijeli život. More je prozor u svijet........ Priča o NEMU nije samo dječja morska priča, nego sam uvjerena da iz nje puno, puno možemo naučiti i mi odrasli. Tako je i u vrtiću... Vrtić je djetetu također prozor u svijet.... U vrtiću, svakodnevno, djeci pružamo mogućnost novih spoznaja i gradimo njihov svijet, ali... i mi odrasli, svakodnevno, učimo od naše djece.
Baš kao u NEMU...

 Irena Burić, osnivač

CILJEVI RADA DJEČJEG VRTIĆA NEMO
 
* DA DJETETU OSIGURA mogućnost da vrtić prihvati kao svoj  "drugi dom" u kojem će se osjećati sigurno i voljeno i kao član skupine i kao pojedinac, čije se potrebe opažaju, uvažavaju i zadovoljavaju.
Da dijete odrasta u okružju prijateljstva, druženja, istraživanja, različitih spoznaja i svega ostalog što ga kroz njegovu dob razvija i potiče njegove mogućnosti i sposobnosti stalno ih nadograđujući.
Da sve to može svakodnevno ostvarivati u prostoru čije se koncipiranje promišlja, analizira, vrednuje i sadržajno obogaćuje, uvijek iznova imajući na umu rast i razvoj djeteta.
*DA RODITELJIMA OSIGURA mogućnost i poticaj da prihvate vrtić kao prostor u kojem će njihovo dijete biti sigurno i voljeno, dok su oni na svojim radnim mjestima.
Da znaju da će njihovo dijete u vrtiću svaki dan dobiti ljubav, pažnju, topli zagrljaj i svu brižnost od svojih "teta".
Da su uvjereni da  "tete" odgojiteljice svakodnevno planiraju različite aktivnosti kako bi se dijete razvijalo na svim poljima, jer njihov posao nije samo "čuvati" dijete dok roditelj ne dođe, nego promišljati i brinuti o svakom razvojnom procesu djeteta i dijeliti s njim i suzu i osmijeh.
Da roditelj vrtić osjeća i doživljava kao nekog "svoga" tko uz njega svakodnevno brine o njegovom najvećem blagu, o njegovom djetetu.
MISIJA
# Biti vrtić kao "drugi dom" u kojem se dijete osjeća sigurno i voljeno
# Provoditi programe promišljane i kreirane za zadovoljavanje djetetove potrebe za rastom, razvojem, odgojem i obrazovanjem
# Kontinuirano brinuti o kvaliteti usluga koje pružamo našim korisnicima
# Kontinuirano brinuti o kvaliteti radnog mjesta i omogućavanju stručnog usavršavanja svih naših zaposlenika.
VIZIJA
DJEČJI VRTIĆ NEMO - MJESTO SRETNOG DJEČJEG ODRASTANJA